Twente-coach Jans geniet van Heracles-uitblinker: 'Potverdorie, een goede speler'

Twente-coach Jans geniet van Heracles-uitblinker: 'Potverdorie, een goede speler'

01-05-2022 09:11
52

FC Twente had zelfs met een man meer de handen vol aan Heracles Almelo. Dat kwam niet in de laatste plaats door Luca de La Torre, zag ook Ron Jans.

De Twente-trainer is na het 1-1 gelijkspel in de derby lovend over de spelmaker van de Heraclieden. "Het was gewoon een genot om naar hem te kijken", zegt Jans tegen Voetbal International. "Hij heeft vier, vijf keer het hele veld overgestoken met de bal. Het is gewoon een geweldige speler. Hij was te snel voor ons, alle credits naar hem."

Twente kreeg geen grip op de 23-jarige Amerikaanse middenvelder. "Het heeft misschien ook wel iets te maken met het kunstgras. Hij is zo handig. Hij sleept de bal mee, en dan versnelt hij, en dan versnelt hij nog eens. Normaal zitten onze linies korter op elkaar, maar laten we nu eens een keer niet kijken naar wat wij niet goed deden. De La Torre heeft het al vaker laten zien en vandaag had hij een paar geweldige dribbels. Als je puur naar voetbal kijkt, waren er vandaag weinig momenten om te genieten. Maar op de bank zeiden we ook tegen elkaar: potverdorie, dat is een goede speler."