Plafond Sinisterra ingeschat: 'Engeland en Spanje kan ook, maar niet de topclubs'

Plafond Sinisterra ingeschat: 'Engeland en Spanje kan ook, maar niet de topclubs'

04-05-2022 07:19 Laatste update: 09:19
58

Luis Sinisterra maakt dit seizoen grote indruk bij Feyenoord en lijkt aan de vooravond van een toptransfer te staan. De Italiaanse en Duitse competitie lijken het beste bij de Colombiaan te passen.

Het Algemeen Dagblad spreekt met een anonieme 'Nederlandse topscout die de internationale markt al jaren als zijn broekzak kent' over het plafond van Sinisterra. "Hij is bijzonder geschikt voor Italië. Voor Duitsland ook, een club als pakweg Dortmund. Engeland en Spanje kan ook wel, maar hij is nog niet klaar voor de topclubs daar", klinkt het.

De vergelijking met Nicolas Pépé wordt gemaakt: de Ivoriaan blonk in het seizoen 2018/2019 uit bij Lille OSC en verleidde Arsenal om het recordbedrag van tachtig (!) miljoen euro te betalen, maar heeft die transfersom nog niet waargemaakt. "Aardige speler in balbezit, maar ook hij komt er boven in de Premier League niet aan te pas. Instappen bij een club onder de top in Engeland en Spanje is dan beter."

Sinisterra speelt sinds 2018 in Rotterdam-Zuid en heeft zich – ondanks een zware knieblessure tussendoor – ontwikkeld tot onmisbare schakel. Dit seizoen was hij goed voor 23 treffers en twaalf assists in 45 officiële wedstrijden en zijn contract loopt nog door tot medio 2024.