'Vitesse krijgt nul op rekest: talentvolle verdediger wil bij Club Brugge blijven'

'Vitesse krijgt nul op rekest: talentvolle verdediger wil bij Club Brugge blijven'

05-05-2022 11:52
10

Vitesse krijgt volgend seizoen niet de beschikking over Ibe Hautekiet. De twintigjarige centrale verdediger, die voor het beloftenteam van Club Brugge uitkomt, zou in de belangstelling hebben gestaan van de Arnhemmers. De jonge Belg wil zelf liever blijven.

Bij Het Laatste Nieuws weet men dat sterkhouder Hautekiet heeft besloten om bij Club Brugge te blijven. De jonge verdediger kon volgens de krant naar KV Kortrijk of Vitesse verhuizen, maar koos ervoor om toch voor Blauw-Zwart te blijven uitkomen. Met het beloftenelftal kan Hautekiet dan op het tweede Belgische niveau uitkomen.

Hautekiet heeft een aflopend contract bij Club Brugge en was daarom interessant voor Vitesse. Club heeft echter een optie om die verbintenis met één seizoen te verlengen en zal dat in overleg met de stopper ook doen. Bij Club NXT, zoals het beloftenteam genoemd wordt, is de twintigjarige Belg één van de belangrijke spelers die het vaakst in actie komt.

Of dat ook betekent dat hij in de toekomst mag hopen op een kansje bij het A-elftal is nog maar de vraag. Voorlopig zat hij nog geen enkele keer in de selectie van hoofdtrainer Alfred Schreuder.