VP Award 2022: Ajax, Feyenoord en PSV staan op het virtuele podium

VP Award 2022: Ajax, Feyenoord en PSV staan op het virtuele podium

06-05-2022 12:00
81

De strijd om de VP Award 2022 is in volle hevigheid losgebarsten. De stembussen zijn nu 48 uur geopend en bijna achtduizend bezoekers van VoetbalPrimeur hebben hun stem al gegeven. De voorlopige koppositie is voor Antony van Ajax. Wordt hij de opvolger van Dusan Tadic?

Met 21 procent van de stemmen ligt de Braziliaan voorlopig aan kop. Het virtuele podium wordt gecompleteerd door Luis Sinisterra van Feyenoord (19 procent van de stemmen) en PSV'er Cody Gakpo met zeventien procent. De stembussen zijn nog twee dagen open, dus er is nog kans om verandering aan te brengen aan de tussenstand!

Een speler die zal hopen dat er inderdaad nog wat geschoven gaat worden op de ranglijst, is Jurriën Timber. Hij heeft nu twaalf procent van de stemmen gekregen en maakt eigenlijk naast de top-drie als enige nog kans op het podium. Wat opvalt is de voorlopig lage notering van Dusan Tadic. De winnaar van vorig jaar kreeg maar vijf procent van de stemmen.

De VP Award ging eerder naar Hakim Ziyech (2016), Nicolai Jörgensen (2017), opnieuw Ziyech (2018), Matthijs de Ligt (2019) en vorig jaar dus Tadic (2021). Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen:

Wie was de beste speler van dit seizoen en verdient de VP Award 2022? Breng je stem uit via onderstaande poll, daar vind je de twintig genomineerden op alfabetische volgorde. Stemmen kan tot zondag 8 mei 23.59 uur.