Dortmund herstelt zich, spektakelstuk bij Leverkusen en offday voor Flekken en co.

07-05-2022 17:23
2

Borussia Dortmund is er in de slotfase in geslaagd om afstand te nemen van hekkensluiter Greuther Fürth. Door de zege is de tweede plaats in de Bundesliga definitief veiliggesteld. Bayer Leverkusen wint in een spektakelstuk van Hoffenheim, terwijl het SC Freiburg van Mark Flekken averij oploopt.

Greuther Fürth-Borussia Dortmund 1-3
Zonder Donyell Malen begon Dortmund aan het duel tegen Nick Viergever en co. Greuther Fürth, dat al zeker is van degradatie naar de 2. Bundesliga, zag Julian Brandt halverwege het eerste bedrijf de openingstreffer verzorgen. De bezoekers speelden povertjes, al leek het er lange tijd op dat het genoeg was voor de overwinning.

Min of meer uit het niets zorgde Jessic Ngankam twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Lang kon Fürth daar niet van genieten, aangezien Brandt twee minuten later voor zijn tweede van de middag en de tweede van Dortmund zorgde. Felix Passlack zorgde vijf minuten later voor het slotakkoord.

Hoffenheim-Bayer Leverkusen 2-4
Drie onoplettende minuten hebben Hoffenheim de kop gekost tegen Bayer Leverkusen. Na een gelijkopgaande eerste helft liepen beide ploegen met een 2-1 tussenstand naar de kleedkamers. Mitchel Bakker werd na rust gebracht en de Nederlander zag op het veld hoe zijn ploeg het tij keerde. In minuut 73 en 76 sloeg Leverkusen via Moussa Diaby en Patrik Schik toe. In de blessuretijd maakte Lucas Alario er nog 2-4 van, waardoor Champions League-voetbal een feit is.

SC Freiburg-Union Berlin 1-4
Dat is voor Freiburg en Flekken nog geen zekerheid. Thuis verloor de ploeg met 1-3 van directe concurrent Union Berlin. Bij rust stond het al 0-3 in het voordeel van de bezoekers. Sheraldo Becker tekende voor zowel een goal als een assist. De ruime achterstand bleek in het tweede bedrijf niet meer te repareren voor Freiburg.

Lucas Höler redde de eer, al moet de club, met Union en RB Leipzig naderend tot op één punt, in het laatste Bundesliga-duel alle zeilen bijzetten om Champions League-voetbal veilig te stellen. In de slotfase strooide Union via András Schäfer extra zout in de Freiburg-wonden.