Transfer van Ajax naar AZ pakte niet goed uit: 'Had absoluut meer verwacht'

Transfer van Ajax naar AZ pakte niet goed uit: 'Had absoluut meer verwacht'

07-05-2022 17:35
15

Hoewel hij niet mee zal spelen, is de wedstrijd tussen AZ en Ajax ook voor Léon Bergsma interessant. De verdediger van FC Aarau speelde dertien jaar in Amsterdam en maakte daarna de overstap naar AZ, die niet goed uitpakte.

Na het kampioenschap van Jong Ajax maakte Bergsma de overstap naar AZ. In Alkmaar speelde hij uiteindelijk slechts twee wedstrijden. "Ik had absoluut meer verwacht van mijn periode bij AZ. Ik was daarvoor aanvoerder van Jong Ajax en we werden ook kampioen in het seizoen voordat ik naar AZ ging. Ik had in totaal ook maar één wedstrijd gemist", zegt Bergsma tegen Ajax Showtime.

"Na zo'n jaar waarin je goed speelt en je je sterk ontwikkelt, komen er best veel clubs kijken. Ik wilde voor het hoogst haalbare gaan en dat was in dit geval AZ. Qua toekomstplaatje en qua concurrenten dacht ik dat daar echt potentie inzat. AZ speelt ook met dezelfde visie als Ajax en dat past heel erg bij mij. Daarom heb ik die keuze gemaakt", zegt Bergsma.

Spijt heeft hij niet, hoewel hij 'absoluut meer verwacht had'. "Zowel van mezelf als van de club, als het bijvoorbeeld gaat om het krijgen van kansen. Ik kon ook de keuze maken om iets lager te gaan spelen om daarna een stap te maken naar bijvoorbeeld AZ. Ik wilde gelijk die grote stap nemen en dat heeft helaas niet goed uitgepakt."