Telegraaf: Promes was spil in drugsnetwerk en werd genekt door pgp-telefoon

Telegraaf: Promes was spil in drugsnetwerk en werd genekt door pgp-telefoon

16-05-2022 08:11
125

Quincy Promes speelde volgens justitie een belangrijke rol in een omvangrijk drugsnetwerk. Dat meldt De Telegraaf. De recherche kwam de vijftigvoudig international op het spoor door een veel door criminelen gebruikte pgp-telefoon.

De telefoon was aangesloten op het versleutelde Sky-ECC-netwerk, dat vorig jaar door de recherche werd ontsleuteld. Promes kwam naar voren als 'de spil in een omvangrijk drugsnetwerk dat zich bezighield met cocaïne-invoer en export van synthetische drugs naar Australië', schrijft De Telegraaf.

"Dankzij berichten op de telefoon konden we ook bewijzen dat hij de bedoeling had zijn neef dood te steken op een feest in de zomer van 2020", aldus een rechercheur tegen de ochtendkrant.

Promes zou met familieleden geld geïnvesteerd hebben in een vierduizend kilo cocaïne met een groothandelswaarde van 120 miljoen euro. De straatwaarde lag nog veel hoger. De partij werd in april 2020 onderschept in de haven van Antwerpen.

Naast de steekpartij en drugshandel en -smokkel wordt Promes ook verdacht van huiselijk geweld, meldde Nieuwsuur zaterdag. Vanwege het lopende onderzoek werd de aanvaller van Spartak Moskou al afgeluisterd. Eerder bleek al dat hij in die getapte telefoongesprekken over de steekpartij sprak. Promes is vervolgd voor poging tot moord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie