Mainz licht koopoptie: in degradatiestress verkerend Heracles krijgt twee miljoen

Mainz licht koopoptie: in degradatiestress verkerend Heracles krijgt twee miljoen

17 May - 12:42 Laatste update: 12:42
40

Delano Burgzorg keert definitief niet meer terug bij Heracles Almelo. FSV Mainz 05, dat hem het afgelopen half jaar huurde, heeft besloten om de optie tot koop in de deal te lichten.

Vlak voor het sluiten van de transferwindow pikte Mainz Burgzorg nog op in Almelo. Inmiddels is de degradatiestress flink toegeslagen bij Heracles, maar voor de 23-jarige aanvaller zullen de resultaten in de play-offs geen invloed meer hebben op zijn loopbaan: Mainz heeft zijn koopoptie namelijk gelicht, waardoor Burgzorg in Duitsland blijft.

Heracles ontvangt ongeveer twee miljoen euro voor de geboren Amsterdammer. Mainz-directeur Martin Schmidt is blij met de deal. "Delano heeft al glimpen van zijn kwaliteiten laten zien, we kijken ernaar uit om hem te zien ontwikkelen richting het volgende niveau. We hebben er volop vertrouwen in dat we veel plezier aan hem gaan beleven."

Burgzorg moest de laatste tien Bundesliga-duels van Mainz missen, vanwege een ontsteking in zijn hartspier. Die liep hij op na een coronabesmetting. Burgzorg heeft nu drie duels en één goal namens Mainz op zijn naam staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s