VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuitens

23 mei 2022 om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jíj kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste rechtsbuiten? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Antony (Ajax)
Met individuele acties, assists en goals was Antony het voorbije seizoen een streling voor het oog. Zijn winnende goal in de Klassieker was achteraf misschien wel hét moment waarop de titelstrijd beslist werd. Dat het gedrag van de 22-jarige Braziliaan zo nu en dan de irritatiegrens overschrijdt, nemen we op de koop toe.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
Je kunt je afvragen of Go Ahead Eagles ook zonder Córdoba vijf wedstrijden voor het einde al zeker was geweest van lijfsbehoud. Met negen competitietreffers had de Bask een aanzienlijk aandeel in het succesjaar van de promovendus. Voor de Eredivisie is het een gemis dat hij weer terugkeert naar Athletic Bilbao.

Noni Madueke (PSV)
Hoewel blessures Madueke dit seizoen geregeld aan de kant hielden, behoort hij zonder twijfel tot de grootste talenten van de Eredivisie. Mits fit, gebeurt er altijd iets als de Engelsman de bal krijgt. Door het naderende vertrek van Cody Gakpo moet Madueke volgend seizoen opstaan als leider van de PSV-voorhoede.

Reiss Nelson (Feyenoord)
Nelson had tijd nodig om te aarden en vooral fit te worden, maar de Engelsman was na de winterstop samen met Luis Sinisterra de grote gangmaker bij Feyenoord. Met de week leek hij zich comfortabeler te voelen in het systeem van Arne Slot. In principe keert hij na de Conference League-finale terug naar Arsenal, al is het niet vreemd dat Feyenoord de opties bekijkt om hem nog een jaar te huren.

Elayis Tavsan (NEC)
Binnen no-time bewees Tavsan in zijn eerste jaar Eredivisie dat hij het niveau aankon. Dat de NEC-revelatie door Erwin van de Looi bij Jong Oranje werd gehaald, kwam dan ook niet als een verrassing. Hoewel hij nog tot volgende zomer, inclusief een optie voor nog een jaar, vastligt in Nijmegen, lijkt hij rijp voor de Nederlandse subtop.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!