Doelman Bos (25) moet stoppen, Cambuur helpt: 'Wij laten hem niet vallen'

Doelman Bos (25) moet stoppen, Cambuur helpt: 'Wij laten hem niet vallen'

25 May - 17:58 Laatste update: 18:03
14

SC Cambuur-doelman Pieter Bos heeft van de ene op de andere dag zijn carrière moeten beëindigen, wegens hartproblemen. De nummer negen van het voorbije Eredivisie-seizoen wil hem de kans bieden om aan een nieuwe carrière te werken.

Cambuur heeft een knap seizoen achter de rug, waarin het ook het nodige voor de kiezen gekregen. Na technisch manager Foeke Booy en hoofdtrainer Henk de Jong kreeg ook Bos slecht nieuws. Het maakte ook op Booy diepe indruk. "'s Ochtends had hij nog getraind en dan wordt je dit verteld… Dan snap je het gewoon niet en dan moet zo’n jongen het toch helemaal niet snappen. Hij gaat van honderd naar nul, dat is bizar", laat hij via de Cambuur-kanalen weten.

Bos verving vorig seizoen een paar keer de geblesseerde Sonny Stevens, die bovendien uit zijn contract loopt. Zijn dromen om vorig seizoen eerste keeper te worden, is echter ruw verstoord. Nu lonkt een andere functie binnen de club, belooft Booy. "Laat duidelijk zijn: dat is natuurlijk wel een behoorlijke tik. Maar wij gaan hem niet laten vallen, wij gaan hem helpen en steunen: eerst moet hij nu tot rust komen, alles even goed op een rijtje zetten. En dan komen wij te zijner tijd er met elkaar wel uit, wat Pieter mag en kan en zou willen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s