NAC kan op zoek naar nieuwe trainer: 'Gekozen om contract niet te verlengen'

NAC kan op zoek naar nieuwe trainer: 'Gekozen om contract niet te verlengen'

27 mei - 18:11
43

Edwin de Graaf staat volgend seizoen niet meer voor de groep bij NAC Breda. De Parel van het Zuiden heeft besloten om het aflopende contract van de coach niet te verlengen. Dat heeft te maken met de tegenvallende sportieve resultaten.

De Graaf begon dit seizoen bij NAC aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Hagenaar volgde de opgestapte Maurice Steijn op, van wie hij eerst nog assistent was. De tijd van De Graaf als hoofdtrainer van NAC blijft dus maar beperkt tot één seizoen. In een verklaring legt de Bredase club dat uit. 'Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van Edwin de Graaf niet te verlengen.'

Voor De Graaf was het een bijzonder zwaar jaar bij NAC. Op sportief vlak moest de coach alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen, waarin teleurstellend werd verloren van ADO Den Haag. Middenin het seizoen werd er ook een tumor ontdekt bij De Graaf. Inmiddels is de oefenmeester schoon verklaard. NAC roemt de 'werklust en positiviteit' van de Graaf, ondanks zijn zware privésituatie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie