Van Gaal: 'De spelers doen hun best om het niet te laten merken en slagen daarin'

Van Gaal: 'De spelers doen hun best om het niet te laten merken en slagen daarin'

03-06-2022 10:12
26

Virgil van Dijk gaat niet zo ver als Kevin De Bruyne, maar de verdediger van Liverpool kan niet ontkennen dat het Nations League-vierluik van het Nederlands elftal een 'moetje' is. Oranje-bondscoach Louis van Gaal kan daarmee leven.

De Bruyne zei deze week dat 'negentig procent van de spelers de Nations League niet belangrijk vindt'. "Ik vind het ook gek dat er nog vier wedstrijden zijn na zo'n lang seizoen", zegt Van Dijk erover op de persconferentie in Zeist.

"Maar het staat vast en we hebben er niets over te zeggen. Er is ook kans op blessures na zo'n lang seizoen. Daar moet naar gekeken worden, vind ik. Ik vind ook dat spelers daar input in moeten hebben."

Het seizoen zit er officieel op, maar Oranje speelt de komende periode nog Nations League-duels met België (3 juni), Wales (8 juni), Polen (11 juni) en nogmaals Wales (14 juni). Van Gaal begrijpt dat er wat mentale vermoeidheid is bij de internationals.

"Ze doen hun best om dat niet te laten merken en slagen daarin", aldus de bondscoach. "Ik heb de afgelopen dagen niets gemerkt, de spelers hebben alles gegeven en gaan dat ook doen tegen België."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie