Gullit: Zeventien miljoen is voor Engelsen helemaal niets, dat is bijna weggeven

Gullit: "Zeventien miljoen is voor Engelsen helemaal niets, dat is bijna weggeven"

04-06-2022 20:29
78

Mocht Steven Bergwijn de kans krijgen om naar Ajax te gaan, dan moet hij die met beide kanten aangrijpen. Dat zegt Ruud Gullit bij Ziggo Sport. Bergwijn zit bij Tottenham Hotspur op een dood spoor.

Ajax onderhandelt volop over Bergwijn, die zelf graag naar Ajax wil en ook al met trainer Alfred Schreuder gesproken heeft. "In de krant stond dat zeventien miljoen afgewezen was. Dan denk ik wel aan zeventien miljoen pond. Ajax moet iets meer geven", zegt Gullit.

"Zeventien miljoen is voor Engelsen helemaal niets, dat is bijna weggeven. Voor Nederland is het veel geld, maar niet voor Engelsen. Hij moet gewoon gaan spelen. Bij Tottenham speelt hij ook nog eens in een hele andere rol. Kies een goede club uit als dat kan. Als hij de mogelijkheid krijgt om naar Ajax te gaan, moet hij dat wel doen. Ajax speelt ook Champions League."

"Ik lees ook al die dingen, maar ik heb nog niks gehoord", vertelde Bergwijn vrijdag aan de NOS. "Ik ben nu bij het Nederlands elftal, dus ik moet gewoon hier focussen. En dan gaan we zien wat de toekomst mij brengt. Natuurlijk is er wat onzekerheid over wat er gaat gebeuren in de toekomst, maar als ik hier ben, focus ik me op het Nederlands elftal. Ik ga naar wat de beste optie voor mijn carrière is. We gaan het zien."