Mogelijk ook ontmoeting tussen Oranje en Wales op WK: 'Zijn we van op de hoogte'

Mogelijk ook ontmoeting tussen Oranje en Wales op WK: 'Zijn we van op de hoogte'

09-06-2022 21:15 Laatste update: 21:16
21

Gareth Bale vond het moeilijk om zichzelf klaar te stomen voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Enkele dagen voor de ontmoeting met Oranje behaalde Wales het WK en dat werd goed gevierd door Bale en consorten.

Afgelopen weekend kwalificeerde Wales zich voor het eerst in 64 jaar voor het WK. Dat zorgde natuurlijk voor ontlading, maar drie dagen later moest Wales alweer aantreden tegen Oranje. Nederland won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. "Het was natuurlijk moeilijk om me klaar te maken voor deze wedstrijd", vertelt Bale voor de camera van de NOS. "We moesten deze historische prestatie wel vieren. We hebben ons best gedaan, maar dit resultaat was wel een beetje teleurstellend."

Op het WK zit Wales in Groep B, terwijl Oranje in Groep A zit. Dat betekent dat de twee landen elkaar in de achtste finale van het eindtoernooi ook zouden kunnen treffen. "We zijn daarvan op de hoogte", zegt Bale. "Maar we moeten eerst überhaupt uit de groep komen. We lopen niet te veel op de zaken vooruit, om eerlijk te zijn."

Door de 1-2 nederlaag tegen Oranje staat Wales nu laatste in de Nations League-poule. In de komende week speelt de ploeg van Bale nog tegen België en opnieuw tegen Nederland.