'Barça persoonlijk rond met Spanjaarden, maar Chelsea geeft nog altijd niet thuis'

11 juni om 10:13
Laatste update: 11 juni om 10:55

FC Barcelona is persoonlijk rond met Marcos Alonso en César Azpilicueta, maar wacht nog altijd het antwoord van Chelsea FC af. De club uit Londen werkt nog niet mee aan een eventuele overstap van de Spanjaarden, die tot 2023 bij The Blues vastliggen. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op zaterdag. Zowel Alonso als Azpilicueta zijn rond met Barcelona en keren graag terug naar Spanje, maar de Catalaanse club heeft nog altijd geen ja-woord ontvangen van Chelsea. Alonso arriveerde in 2016 in Londen en Azpilicueta is sinds 2012 al actief bij the Blues

Barcelona heeft grootse plannen voor de zomertransferperiode, maar de Financial Fair Play-regels hijgen nog altijd in de nek van de Blaugranas. De club is gedwongen om verdere salarisinkortingen in te voeren. Zo verlengde Sergi Roberto al zijn contract tegen een lager salaris. 

La Vanguardia meldde enkele dagen geleden al dat een vierde salarisvermindering op komst is bij Barça. Spelers als Sergio Busquets, Gerard Piqué en Jordi Alba worden waarschijnlijk in hun salaris gekort. Het zal de vierde keer in korte tijd zijn dat Barcelona een salarisinkorting doorvoert.