Update: Willem ll gaat Schouten begin volgende week presenteren

Update: Willem ll gaat Schouten begin volgende week presenteren

12-06-2022 18:00 Laatste update: 18:00
40

Erik Schouten verruilt SC Cambuur voor Willem II, meldt Voetbal International. De aanvoerder van de Leeuwarders had een aflopend contract en zet zijn carrière voort in de Keuken Kampioen Divisie.

VI rept dat Schouten 'dicht bij een overeenkomst' is. Cambuur wilde graag langer door met de dertigjarige Schouten, die het voorbije seizoen een vaste waarde was in de ploeg van Henk de Jong en Pascal Bosschaart. Beide partijen kwamen er niet uit en een nieuwe verbintenis bleef uit. Met name de contractduur bleek een heikel punt in de onderhandelingen.

Schouten is naar verluidt al medisch gekeurd in Tilburg, waardoor enkel de officiële presentatie vanuit de Tricolores rest. Voor de middenvelder wordt Willem II zijn vierde werkgever. Ruim tien jaar geleden begon hij zijn loopbaan bij AZ, waar een definitieve doorbraak uitbleef. Tussen 2012 en 2019 diende hij FC Volendam, alvorens naar Cambuur over te stappen. 

Update: De transfer van Erik Schouten naar Willem ll is op een haar na rond. De verdediger zal begin van aankomende week worden gepresenteerd.