Van Gaal legt uitspraken over 'oude troep' uit: 'Bedankt dat je de vraag stelt'

Van Gaal legt uitspraken over 'oude troep' uit: 'Bedankt dat je de vraag stelt'

13-06-2022 15:30
113

Bondscoach Louis van Gaal is nog eens teruggekomen op zijn uitspraken over De Kuip, het stadion van Feyenoord dat hij 'oude troep' noemde. Wat hem betreft is het in Amsterdam beter geregeld. Van Gaal is blij dat het nog eens ter sprake kwam.

Van Gaal hekelde de faciliteiten in De Kuip, onder meer omdat hij niet zijn volledige staf kwijt kon. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem begreep niets van de uitspraken van Van Gaal, die het op de persconferentie van maandag uitgelegd heeft.

"De fans zien nooit de kleedkamers en binnenkant van het stadion, maar ik wel. De Kuip is een kolkend stadion met een geweldig publiek en grasmat, maar het gaat om de faciliteiten die beschikbaar zijn voor de medische en technische staf", zegt Van Gaal. "Dan praat je over vijftig personen. Die moeten allemaal een plaats vinden. De massagetafel staat in de kleedkamer, de technische staf zit in de gym, op vijftig personen zijn er drie toiletten."

"Dáár heb ik het over gehad, niet over het stadion, de sfeer en het publiek. Dat is allemaal in orde, ik bedoelde dat alleen niet. De faciliteiten zijn verouderd of gedateerd. Bedankt dat je deze vraag nog een keer hebt gesteld, dan kan ik er nog eens op reageren."