'Benfica-deal op springen door salariseisen van Götze, ook interesse uit Italië'

'Benfica-deal op springen door salariseisen van Götze, ook interesse uit Italië'

16-06-2022 08:22
43

Er is al een Benfica-aankondigingsvideo van Mario Götze uitgelekt, maar toch lijkt het erop dat de Duitser maandag op de eerste PSV-training van het seizoen zal verschijnen. Benfica heeft namelijk nog geen persoonlijk akkoord bereikt met Götze, zo weet het Eindhovens Dagblad. Er is echter ook Italiaanse interesse.

Sinds de overstap van Roger Schmidt naar O Glorioso, wordt Götze sterk gelinkt aan een overstap naar Portugal. Toch zal Götze waarschijnlijk aanwezig zijn bij de eerste training van het seizoen op De Herdgang, mits er geen 'gekke' dingen gebeuren in de komende dagen.

Ondanks dat Götze een afkoopsom in zijn PSV-contract heeft staan en een transfer naar Benfica een kwestie van tijd leek, zit er geen schot meer in de zaak. Volgens het ED wil de creatieveling fors meer salaris gaan verdienen dan hij nu bij PSV doet. Benfica is niet bereid om daaraan mee te werken. Portugese media meldden al dat de deal op springen staat, terwijl er wel een Benfica-aankondigingsvideo uitlekte van Götze.

Als een overstap naar Lissabon afketst, hoeft dat niet te zeggen dat Götze ook bij PSV blijft. De 63-voudig international kan namelijk ook rekenen op interesse uit Italië. Om welke club(s) het gaat, is niet duidelijk.