Martens in het spoor van Messi: Oranje Leeuwin heeft droomtransfer binnen

Martens in het spoor van Messi: Oranje Leeuwin heeft droomtransfer binnen

17 June - 18:22 Laatste update: 20:02
33

Lieke Martens is officieel speelster van Paris Saint-Germain. De Oranje Leeuwin komt transfervrij over van FC Barcelona en tekent voor vier seizoenen in de Franse hoofdstad.

Daarmee volgt Martens het spoor van Lionel Messi, die vorig jaar eveneens van Barcelona naar PSG verkaste. De buitenspeelster maakte in 2017, vlak voor het gewonnen EK in eigen land, de transfer naar Catalonië. Bij Barcelona won Martens onder meer de Champions League in 2021. De vrouwentak van PSG maakt sinds de Qatarese overname in 2012 stappen. In 2021/2021 pakten de Parijzenaren de landstitel, waardoor de heerschappij van Olympique Lyon ten einde kwam.

Op haar social media-kanalen nam Martens eerder op de donderdag al afscheid van Barcelona. 'Na vijf prachtige jaren heb ik besloten om bij deze fantastische club te vertrekken', schrijft ze. 'Het is tijd voor een nieuw avontuur en ik wil de club, coaches, staf, fans en natuurlijk mijn ploeggenoten, die me hebben gesteund om de speelster die ik vandaag de dag ben te worden, bedanken.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s