The Athletic: verschil 10, 15 miljoen, De Jong wil naar United, frustratie Ten Hag

The Athletic: verschil 10, 15 miljoen, De Jong wil naar United, frustratie Ten Hag

19-06-2022 07:22
100

Bij Manchester United is veel vertrouwen in de komst van Frenkie de Jong. De Premier League-grootmacht hoopt dat FC Barcelona zijn vraagprijs nog iets laat zakken, meldt het goed ingevoerde The Athletic.

Het medium weet dat het verschil tussen de clubs over de vaste transfersom zo'n tien tot vijftien miljoen euro is. United zag een eerste bod van zestig miljoen plus tien miljoen aan bonussen afgewezen, maar zou inmiddels een nieuw voorstel hebben gedaan. Barcelona houdt voorlopig vast aan een bedrag van tachtig à 85 miljoen. De Engelsen hopen dat de Catalanen uiteindelijk wat water bij de wijn doen, mede doordat er geen andere kapers op de kust zijn.

Bovendien staat De Jong zelf open voor een hereniging met manager Erik ten Hag, met wie hij succesvol samenwerkte bij Ajax. Ook het salaris van de Oranje-international zal geen obstakel vormen. Tot de impasse wordt doorbroken, zitten de Nederlanders echter in de wachtkamer.

Dat begint voor enige frustratie te zorgen bij Ten Hag, schrijft The Athletic. De trainer kent de budgettaire beperkingen - het totale transferbudget bedraagt zo'n 140 miljoen - en weet dat hij geld voor andere aankopen over houdt als United de prijs weet te drukken. Maar Ten Hag zou ook graag duidelijkheid willen, zodat hij verder kan plannen. Volgens The Athletic lijkt Ten Hag wel zijn zin te krijgen. Goed ingevoerde bronnen verwachten dat de transfer uiteindelijk rondkomt.

Ten Hag heeft verder onder meer zijn oog laten vallen op Ajax-aanvaller Antony. De Braziliaan is echter niet de enige optie, schreef The Guardian al. Jurriën Timber lijkt ondanks interesse van The Mancunians in Amsterdam te blijven. De verkoop van spelers als Aaron Wan-Bissaka en Anthony Martial moeten het budget nog iets vergroten, terwijl een extra verdediger kan worden gehaald als Eric Bailly, Alex Tuanzebe en Phil Jones vertrekken.