Yilmaz verklaart verrassende Fortuna-move: 'Dat kunnen en willen ze me bieden'

Yilmaz verklaart verrassende Fortuna-move: 'Dat kunnen en willen ze me bieden'

21-06-2022 15:43
42

Burak Yilmaz kijkt 'enorm' uit naar zijn tijd bij Fortuna Sittard. De spits heeft voor vijf jaar getekend, waarvan twee als speler. Dat de aanvaller in Sittard ook kan werken aan zijn trainersloopbaan, is erg belangrijk voor hem.

Fortuna zorgde dinsdag voor een enorme stunt, door de komst van Yilmaz wereldkundig te maken. In gesprek met de clubkanalen reageert de 36-jarige Turk op zijn verrassende transfer. "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard", zegt hij.

"Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden", doelt Yilmaz op zijn speciale contract. "Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren."

Yilmaz was vorig seizoen nog in de Champions League actief met Lille OSC. Toen was hij goed voor goals tegen Red Bull Salzburg, VfL Wolfsburg en Chelsea. Met Lille kroonde Yilmaz zich een jaar eerder ook tot kampioen van Frankrijk.