'Ajax maakt interesse kenbaar bij Bayern München: ook Zirkzee in beeld'

'Ajax maakt interesse kenbaar bij Bayern München: ook Zirkzee in beeld'

23-06-2022 06:55 Laatste update: 07:40
189

Naast Brian Brobbey valt nu ook de naam van Joshua Zirkzee als mogelijke opvolger van Sébastien Haller bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De 21-jarige spits van Bayern München mag voor een bedrag boven de tien miljoen euro vertrekken.

Volgens de ochtendkrant hebben Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, het technische duo in de Johan Cruijff Arena, inmiddels hun interesse kenbaar gemaakt in Zirkzee. Ajax gaat in elk geval voor één van hen, maar zou Brobbey en Zirkzee het liefst allebei binnenhalen. De twee spelen samen bij Jong Oranje. Met hen zouden de Amsterdammers dan ook jaren vooruit kunnen. 

Waar Zirkzee ruim tien miljoen kost, verlangt RB Leipzig op dit moment achttien miljoen euro voor Brobbey. Daarmee zijn ze samen goedkoper dan de transfersom die Haller oplevert. De Ivoriaanse international is voor 31 miljoen euro, plus vier miljoen aan bonussen, op weg naar Borussia Dortmund. Ook Steven Bergwijn moet echter de aanval van Ajax versterken. Zijn prijskaartje is zo'n 25 miljoen.

Bayern verhuurde Zirkzee het afgelopen seizoen aan Anderlecht, waar hij een sterke indruk maakte. De 1.93 meter lange spits scoorde achttien keer en gaf dertien assists in 43 wedstrijden. Hij heeft nog een eenjarig contract in München.