PSV loopt tegen pak rammel aan: Je ziet dat er nog te veel misverstanden zijn

PSV loopt tegen pak rammel aan: "Je ziet dat er nog te veel misverstanden zijn"

09-07-2022 19:13
155

Het flink versterkte PSV heeft zaterdag een pijnlijke oefennederlaag tegen Bundesliga-degradant Arminia Bielefeld geleden. Kersvers trainer Ruud van Nistelrooij constateerde na de 4-0 nederlaag dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

De Eindhovenaren kwamen na een klein kwartier al op achterstand. "De goal die wij voor rust al weggeven, dat slaat nergens op. Ongelukkig waren we, met veel balverlies. Als dat gebeurt, kom je moeilijk in de wedstrijd", wordt Van Nistelrooij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "De uitslag is duidelijk en de conclusie is dat het niet goed was. Als je met 4-0 verliest, heb je het niet goed gedaan."

Van Nistelrooij stelde na rust een geheel ander team op dan in de eerste helft en merkte dat zijn spelers elkaar nog moeten vinden. "We hadden wel wat individuele acties die er goed uitkwamen, maar konden niet scoren. Je ziet dat er nog te veel misverstanden zijn. Dat was het verhaal van deze wedstrijd en dat we vermoeid waren, is ook duidelijk. We moeten snel de dingen voor elkaar hebben en dat is er vandaag niet uitgekomen."

Eind deze maand wacht de eerste officiële verplichting voor PSV: de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. "Ik ben in ieder geval blij dat de spelers fit zijn gebleven en er wat dat betreft geen grote problemen zijn ontstaan", maakt Van Nistelrooij de balans op na het trainingskamp in Duitsland. "We weten waar we staan. Onze spelers hebben ook nog even tijd nodig om naar negentig minuten wedstrijd te gaan."