Tweetal zegt af, Touré vijf jaar na enige Feyenoord-duel op proef bij Willem II

Tweetal zegt af, Touré vijf jaar na enige Feyenoord-duel op proef bij Willem II

11-07-2022 10:08
14

Willem II gaat met 26 spelers op trainingskamp in het naburige Oisterwijk. Doelman Jorn Brondeel en proefspeler Khalid Karami zijn er niet bij, Cheick Touré mag zich juist gaan bewijzen, maken De Tricolores maandag bekend.

Brondeel kwam in 2020 over van FC Twente en was vorig seizoen één van de vier keepers die Willem II inzette. De 28-jarige Belg is echter bezig met een transfer en heeft van de Tilburgse degradant toestemming gekregen om deze af te ronden. Op dit moment doet Willem II geen uitspraak over de club waarnaar Brondeel wellicht vertrekt. 'Mocht Brondeel tot een akkoord komen en definitief Willem II verlaten, dan maken wij dat via onze kanalen bekend', laat Willem II weten.

Karami is ook niet van de partij. De 32-jarige rechtsback speelde voorheen bij Go Ahead Eagles, Excelsior, Vitesse, NAC Breda en Sparta, maar is momenteel clubloos. Hij meldde zich vrijdag als stagiair in Tilburg, maar is alweer vertrokken. 'Karami heeft de club laten weten dat hij van een andere club dermate concrete interesse geniet, dat hij de proefperiode bij Willem II niet wil afwachten en met deze andere club op korte termijn tot een akkoord hoopt te komen.'

Touré sluit juist aan bij de selectie van Kevin Hofland. De vleugelaanvaller debuteerde in augustus 2017, uitgerekend tegen Willem II, op zijn zestiende bij Feyenoord, maar is al vijf jaar lang op die ene Eredivisie-wedstrijd blijven steken. Hij verruilde Feyenoord in 2020 voor PSV, maar is ook daar vertrokken.