Wijndal: 'Volgens mij wordt het hartstikke warm, lekker zweten, lekker zwaar'

Wijndal: 'Volgens mij wordt het hartstikke warm, lekker zweten, lekker zwaar'

15-07-2022 22:27
30

Owen Wijndal heeft tegen KAS Eupen zijn officieuze debuut voor Ajax gemaakt. De transfer van de linksback had de nodige voeten in de aarde, maar Wijndal kon vrijdagmiddag aantreden op De Toekomst.

De elfvoudig Oranje-international speelde 45 minuten, voordat hij werd afgelost door Nicolás Tagliafico. "Sowieso is het heel bijzonder dat je voor deze club mag spelen. Ik ben heel trots dat het vandaag (vrijdag, red.) eindelijk zover is", laat hij weten aan de Ajax-kanalen. Met Daley Blind stond er een oude bekende uit het Nederlands elftal aan zijn zijde. "Ik ken hem goed van Oranje, hij coacht veel, hij praat veel met me, dat waardeer ik."

De overeenkomst met AZ liet lang op zich wachten, dus Wijndal heeft nog niet aan de afstemming met zijn nieuwe collega's kunnen werken. "Er zijn meerdere dingetjes, in het verdedigen en het aanvallen. Daar hebben we ook een trainingskamp voor, om die dingen te bespreken en ze zo snel mogelijk helemaal onder de knie te hebben." De linksback doelt op de reis naar Oostenrijk, waar Ajax het zal opnemen tegen Red Bull Salzburg en Eintracht Frankfurt. "Volgens mij wordt het hartstikke warm daar, dus dat wordt lekker zweten, lekker zwaar. Maar ik heb er alle vertrouwen in en ik heb er ook wel zin in."