Pereira ver teruggeworpen na transfer van Man U naar RKC: 'De pijn ging niet weg'

Pereira ver teruggeworpen na transfer van Man U naar RKC: 'De pijn ging niet weg'

20-07-2022 20:26
5

Joel Pereira maakte vorig jaar een opvallende transfer van Manchester United naar RKC Waalwijk, maar heeft een verloren seizoen achter de rug. De in Zwitserland geboren Portugees keepte tijdens de eerste twee Eredivisie-speelrondes tegen AZ en sc Heerenveen en moest daarna een pas op de plaats maken vanwege een hernia.

Pereira kon weinig betekenen voor zijn toen zwangere vriendin, die inmiddels is bevallen van zoon Leandro. "Het was moeilijk, frustrerend. Het was een blessure waar je niet zo veel aan kan doen. Ik had veel pijn, die maar niet wegging. Als je rugpijn hebt als keeper, kun je bijna niks doen", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. "Ik lag alleen maar in bed of op de bank. Dat was echt moeilijk. Maar uiteindelijk heb ik geaccepteerd dat het tijd zou gaan kosten."

Ondertussen probeerde hij zo vaak mogelijk zijn gezicht te laten zien in het Mandemakers Stadion. "Ik ben iemand die zich snel aanpast op een nieuwe plek. Ook al stond ik niet op het veld, ik probeerde goed contact te houden met mijn teamgenoten. De trainer was ook fantastisch, hij vroeg me altijd hoe het ging. Dat was heel fijn, RKC is een echte familieclub."

Nu wacht een nieuwe concurrentiestrijd met Etienne Vaessen, die een transfer naar het Saudi-Arabische FC Abha af zag ketsen. Tijdens het oefenduel met Borussia Mönchengladbach van woensdagavond kreeg Vaessen de voorkeur: RKC speelde knap met 1-1 gelijk tegen de Bundesliga-club.