'Als ik kijk naar het niveau, kan AZ de top-drie van Nederland gaan aanvallen'

'Als ik kijk naar het niveau, kan AZ de top-drie van Nederland gaan aanvallen'

21-07-2022 07:22 Laatste update: 09:27
150

Jens Odgaard heeft hoge verwachtingen van zijn debuutseizoen bij AZ. Volgens de Deense aankoop zijn Ajax, PSV en Feyenoord gewaarschuwd.

AZ opent het seizoen donderdagavond in de tweede voorronde van de Conference League met een thuiswedstrijd tegen Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina. Het moet de start worden van een succesvol jaar, zegt Odgaard. "We zijn fysiek en tactisch klaargestoomd voor een druk schema. Omdat we op alle fronten zo lang mogelijk willen strijden", vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Als ik kijk naar het niveau van de spelers en van de trainingen, kan AZ de top-drie van Nederland opnieuw gaan aanvallen", gaat Odgaard vol bravoure verder. "We willen presteren in het bekertoernooi en in de Conference League. Ik was toe aan grote ambities en voel dat ik klaar ben daaraan een bijdrage te leveren. Laat het seizoen maar beginnen."

AZ kocht Odgaard deze zomer voor ruim vier miljoen euro van het Italiaanse Sassuolo. "Je weet in het profvoetbal nooit hoelang het uiteindelijk gaat duren, maar dit voelt als de juiste club op het juiste moment in mijn carrière", aldus de Deense aanvaller. "Voor mij is AZ een gigantische club."