NAC-routinier Malone ondanks doorlopend contract weg, '1,5 ton van loonlijst'

NAC-routinier Malone ondanks doorlopend contract weg, '1,5 ton van loonlijst'

21-07-2022 15:06
35

NAC Breda heeft routinier Dion Malone, ondanks een doorlopend contract, transfervrij naar Cyprus laten vertrekken. De Bredanaars hebben opnieuw afscheid kunnen nemen van een speler die zwaar op de begroting drukte.

Eerder deze maand werd Jeredy Hilterman aan Almere City verkocht: de spits kwam begin dit jaar nog voor 250 duizend euro over van FC Emmen, maar NAC nam genoegen met ongeveer de helft van het aankoopbedrag. Met Malone vertrekt de volgende grootverdiener: volgens BN DeStem stond hij voor anderhalve ton per seizoen op de loonlijst. Maandag werd overeenstemming bereikt over een contractontbinding, daarna tekende hij bij het Cypriotische Karmiotissa Pano Polemidion, waar hij oud-ploeggenoot Mounir El Allouchi treft.

Malone kwam in 2020 over van ADO Den Haag en droeg in zijn eerste seizoen meteen de aanvoerdersband. Die leverde hij vervolgens zelf in. "Ik stortte nog net niet in elkaar, maar moest wel noodgedwongen een stapje terug doen. Een soort van overspannen zijn, zo kan je dat wel noemen, ja", liet hij toen weten in een openhartig interview. Na een tweede turbulente seizoen in Breda kondigde Malone zijn vertrek al aan. "Ik heb hier twee loodzware seizoenen meegemaakt. De zwaarste uit mijn carrière", maakte hij van zijn hart opnieuw geen moordkuil. "Het is een grote chaos gebleken. Voor de club en de mensen die de club liefhebben, hoop ik echt dat er verandering komt."

NAC hoopt van nog meer spelers afscheid te nemen. Ook Moreno Rutten, Jarchinio Antonio, Michaël Maria en Ruben Ligeon behoren tot de grootverdieners, terwijl ze geen onomstreden bassispelers zijn.