Bliksemontslag voor Hyballa: de uitspraken die hem de kop hebben gekost

Bliksemontslag voor Hyballa: de uitspraken die hem de kop hebben gekost

28-07-2022 12:49 Laatste update: 12:54
46

Peter Hyballa heeft het twee wedstrijden volgehouden als hoofdtrainer van AS Trencin uit Slowakije. Enkele uitspraken na de wedstrijd tegen Slovan Bratislava waren de aanleiding voor zijn ontslag.

Een maand en vijftien dagen: zolang was Hyballa in dienst van Trencin. Na de 0-0 tegen MSK Zilina volgde een 4-0 nederlaag tegen Slovan Bratislava. Een pijnlijke uitglijder, maar voor de clubleiding van AS Trencin geen reden om de Duitser nu al opzij te zetten. Opmerkingen na de wedstrijd waren dat wél. Hyballa was niet helemaal tevreden met het niveau van zijn selectie.

"Ik feliciteer Slovan en trainer Vladimír Weiss met de overwinning. Slovan heeft gewoon een beter elftal dan wij en dat was zichtbaar op het veld", vertelde Hyballa na afloop. "We hadden twee of drie goede aanvallen in de eerste helft omdat we de ruimtes gesloten hielden. We hebben het maximale gehaald uit de drie counters en hadden ook een aantal goede pressingmomenten."

Op zich geen schokkende uitspraken, maar dat Hyballa kritiek had op de leiding van AS Trencin is verkeerd gevallen. "Ik weet dat we op dit moment niet de kwaliteit hebben om voor de hoogste plekken te vechten en ook niet om het op te nemen tegen de beste clubs uit Slowakije", aldus Hyballa. "We moesten Philip Azango missen vanwege een blessure. AS Trencin kon de afgelopen twee dagen geen dokter regelen, dus we weten niet wat hij heeft. Daarin moet de club wat veranderen."

"We hebben geen nummer negen die de bal vast kan houden, maar Slovan is geen Zilina. Sorry, maar dat is een totaal ander niveau. Azango speelde niet, Reuben Yem is geblesseerd, Jakub Kadák is vertrokken.. Daardoor moest ik twee jeugdspelers opstellen. Een mooie filosofie van de club, maar daarmee kunnen we de topposities niet aanvallen. Dat is wel waarom ik ben gekomen. Dus ik hoop dat er nog wat kwaliteitsspelers aan onze ploeg kunnen worden toegevoegd."

Volgens media in Slowakije zijn Hyballa en de clubleiding van AS Trencin vervolgens met elkaar in gesprek gegaan, waarna de conclusie getrokken is dat beide partijen beter uit elkaar konden gaan. Hyballa is kritisch geweest op de leiding van AS Trencin, maar onduidelijk is verder wat er achter de schermen gebeurd is en welke afspraken er gemaakt zijn.