'PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend'

'PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend'

29-07-2022 09:02
136

Aad de Mos denkt dat Ajax zaterdag weet te winnen van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat de Eindhovenaren drie dagen later alweer in actie komen tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League, geeft de doorslag.

"Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn altijd afhankelijk van wie de eerste goal maakt", vertelt De Mos in het Algemeen Dagblad. "Als Ajax voor komt, moet PSV ruimtes achter de verdediging weggeven en dan kan het zomaar 5-0 voor Ajax worden. Maar als PSV net als vorig jaar op de counter speelt en de 1-0 maakt, kan het net zo lopen als vorig jaar."

De Mos voorspelt dat PSV zich terugtrekt en de bal aan Ajax laat. "PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend. Tegen Bielefeld wel, omdat ze daar verwachtten beter te zijn, maar toen lagen er direct vier in. Dus ik ben benieuwd naar de zwakheden van beide teams. Bij Ajax is de verdediging ook nog niet 'je van het'. Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug en de snelheid in het centrum is niet geweldig."

De oud-trainer van beide clubs ziet Ajax aan het langste eind trekken. "Ook omdat PSV met het hoofd bij Monaco zit. Van Nistelrooij zal uit voorzorg eerder spelers wisselen, al is het ook belangrijk dat PSV wedstrijdhardheid krijgt in aanloop naar dinsdag."