Gimenez ontmoet voorbeeld bij Feyenoord: 'Heel bijzonder moment'

Gimenez ontmoet voorbeeld bij Feyenoord: 'Heel bijzonder moment'

30-07-2022 19:15
35

Santiago Gimenez kan niet wachten om bij Feyenoord samen te werken met Robin van Persie. De Mexicaan onthult dat de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zijn voorbeeld is.

Gimenez maakte al kort kennis met Van Persie, die onder meer spitsentrainer is bij Feyenoord. "Het was een heel bijzonder moment om Van Persie voor het eerst in levenden lijve te zien en als persoon te leren kennen", zegt de 21-jarige aanwinst. "Voor mij is hij een heel belangrijke referentie. Hij is een clubicoon, een idool. Om zo iemand naast me te hebben, is indrukwekkend en het is ontzettend belangrijk voor mij om met hem te mogen samenwerken."

Wedden

Meer odds

Tijdens zijn presentatie stelt Gimenez ook dat hij een echte publieksspeler is. Hij hoopt de fans snel voor zich te winnen. "Absoluut. Wat de mensen buiten het veld van me zien, is ook iets wat ik binnen de lijnen wil brengen. Ik wil dat ze zien dat ik een harde werker ben en wil ze absoluut niet teleurstellen."

Toch moet Gimenez nog even wachten op zijn debuut. Hij reist binnenkort terug naar Mexico in afwachting van zijn werkvergunning. "Dat is heel jammer, maar de timing van God is perfect", stelt de spits. "Ik zou nu nog niet kunnen zeggen wanneer ik m'n eerste wedstrijd zal spelen. Voor alles is een moment. Ik blijf er rustig onder, want het ligt nu toch niet meer in mijn handen. Ik ben in ieder geval topfit."