Heldere conclusie van Letsch bij Vitesse: 'Europees voetbal is niet haalbaar'

Heldere conclusie van Letsch bij Vitesse: 'Europees voetbal is niet haalbaar'

31-07-2022 09:36
99

Vitesse-trainer Thomas Letsch erkent dat zijn ploeg nog niet klaar is voor het nieuwe seizoen. De Arnhemmers sloten de voorbereiding af met een 1-2 nederlaag tegen Atromitos.

Vitesse leverde deze zomer veel kwaliteit in met het vertrek van spelers als Riechedly Bazoer en Loïs Openda. De vervangers kunnen nog geen potten breken. 'Het elftal rammelt aan alle kanten', oordeelt Omroep Gelderland. Het ontbreekt aan creativiteit en scorend vermogen en ook defensief is de Gelderse club kwetsbaar.

"We maken heel moeilijk doelpunten", reageert Letsch, die desondanks niet om aankopen vraagt bij de clubleiding. "We hebben de laatste twee wedstrijden alleen gescoord uit standaardsituaties. En verder hebben we nog heel veel om aan te werken. Maar ik kijk niet naar eventuele nieuwe spelers. Dat is niet mijn job. Ik moet het doen met degenen die er nu zijn."

De Duitser benadrukte eind vorig seizoen nog dat hij geen zin had in een overbruggingsjaar. "Ik heb twee topseizoenen beleefd, dan wil ik nu in mijn laatste jaar geen genoegen nemen met veel minder. Maar we moeten eerlijk zijn. Met de huidige selectie is meedoen om Europees voetbal niet haalbaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie