Bassey overwoog te stoppen: 'Ik was vijftien en had er steeds minder geloof in'

Bassey overwoog te stoppen: 'Ik was vijftien en had er steeds minder geloof in'

03-08-2022 10:11 Laatste update: 11:05
50

Calvin Bassey werd onlangs gepresenteerd als de op-een-na-duurste aankoop van Ajax aller tijden, maar de verdediger overwoog op vijftienjarige leeftijd te stoppen met voetballen. De Nigeriaans-Engelse voetballer geeft toe dat hij zich al had neergelegd bij een leven zonder profvoetbal. 

Dat erkent Bassey in gesprek met Voetbal International. Inmiddels is de speler 22 en is er een hoop veranderd in zeven jaar. "Ik weet het nog goed, ik was vijftien. Het was zomer en ik had geen professionele club. Ik speelde in die jaren in Londen voor verschillende amateurteams en voetbalde veel op straat", zegt Bassey. "En hoe graag ik ook voetballer wilde worden, ik had er steeds minder geloof in. Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat die mogelijkheid niet meer zou komen."

Bassey was niet meer actief bij een vereniging, maar plots meldde een Engelse topclub zich als een donderslag bij heldere hemel. "Leicester City zei dat ze mij hadden zien spelen en ze mij een kans wilden geven. Dat zorgde voor een rigoureuze wending. Eindelijk kwam mijn droom dichterbij om profvoetballer te worden. Alles moest wijken om te slagen, en daar hoorde ook bij dat ik mijn vrienden en familie in Londen moest missen. Maar in Leicester ben ik elke dag in mezelf gaan investeren om een betere voetballer te worden", stelt de verdediger. 

De nieuwe aanwinst van Ajax kan het goed vinden met Mohammed Kudus. "We kenden elkaar want we hebben nog niet zo lang geleden tegen elkaar gespeeld, met Nigeria en Ghana. In het veld ging dat er een stuk minder vriendelijk aan toe, haha. De rest van de spelers ken ik vooral van televisie, maar ze zijn allemaal heel ontspannen en proberen me op mijn gemak te stellen bij Ajax. Op het veld leer je elkaar sowieso altijd snel kennen en voelt de klik goed", besluit Bassey.