Ambitieuze Kuyt is weer helemaal opgeladen: 'Ik had afstand van het voetbal nodig'

Ambitieuze Kuyt is weer helemaal opgeladen: 'Ik had afstand van het voetbal nodig'

3 augustus - 17:00
48

Dirk Kuyt is na een periode van rust volledig opgeladen voor zijn eerste seizoen als hoofdcoach van ADO Den Haag. De Katwijker had na zijn vertrek bij Feyenoord een fase nodig waarin voetbal even geen rol meer speelde. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Kuyt terug op de maanden na zijn vertrek bij Feyenoord, waar hij coach was van de O19 én tot zijn teleurstelling geen hoofdtrainer werd. "Ik ben mezelf toen tegengekomen. Het heilige vuur om te presteren, was er niet meer. Ik heb jarenlang alles gegeven voor mijn voetbalcarrière en ben als trainer direct doorgegaan. Dat typeert het type mens dat ik ben. Maar rust is er daardoor nooit geweest."

Uiteindelijk besloot de oud-international te kiezen voor zichzelf. "Ik heb weinig bijzonders gedaan. Geregeld ging ik stukken van vijf of tien kilometer lopen met vrienden. Ik was aan dat leven in de luwte toe. Het was nodig om mezelf te resetten."

Niet veel later begon de prestatiedrift van Kuyt weer op te borrelen, waarna hij een contract tekende in Den Haag. De voormalig speler van Liverpool kan niet wachten om aanstaande vrijdag tegen Heracles Almelo aan het nieuwe seizoen te beginnen. "Ik ben de voorbije periode zo tot rust gekomen, dat ik barst van de energie om deze club de komende jaren verder te helpen én hier te slagen als trainer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast