Veerman heeft nog net meer kwaliteit dan Zerrouki en hij ging voor zes miljoen

"Veerman heeft nog net meer kwaliteit dan Zerrouki en hij ging voor zes miljoen"

04-08-2022 21:18
128

Theo Janssen acht de kans groot dat FC Twente en Feyenoord het nog eens zullen worden over Ramiz Zerrouki. De 24-jarige international van Algerije is bij de Rotterdammers in beeld als opvolger van Fredrik Aursnes.

Volgens RTL7 gaan beide clubs vrijdag weer om tafel. Feyenoord bracht een bod uit van vijf miljoen euro, terwijl Twente-coach Ron Jans zich afvroeg of tien miljoen wel genoeg is. Zerrouki ligt nog twee jaar vast in Enschede, met de optie voor nog een jaar. "Tien miljoen vind ik heel veel, maar vijf miljoen is misschien te weinig. Als je in het midden gaat zitten, zo rond de zeven of zevenenhalf, is dat een fantastisch bod", reageert Janssen.

De voormalig middenvelder wijst naar spelers als Joey Veerman en Quinten Timber. "Veerman heeft nog net meer kwaliteit dan Zerrouki en hij ging voor zes miljoen." Janssen denkt dat het uiteindelijk rondkomt. "Als een speler graag naar een topclub wil, dan is dat logisch. Als je die stap kan maken zullen veel spelers net iets minder gemotiveerd zijn op de training. Als je hem als club tegehoudt, heb je daar niets aan."

Janssen vindt het begrijpelijk dat Zerrouki naar Feyenoord wil. "Ze zullen zeggen dat Twente en Feyenoord redelijk dicht bij elkaar ligt qua posities, maar uiteindelijk kom je wel bij een topclub te spelen. De druk is anders, het Legioen is anders. Ik kan me voorstellen dat je die stap wil maken. Ik heb hem zelf ook gemaakt in 2010, van Twente naar Ajax. Toen zei iedereen ook: waarom doe je dat? Je speelt al bij een topclub, op dat moment. Maar het is anders bij een club die in het land veel groter bekend staat."

Janssen denkt bovendien dat de geboren Amsterdammer in De Kuip tot wel drie keer meer kan verdienen. "Hij komt uit de jeugd en zal niet het hoogste contract hebben. Ik denk zo rond de twee à tweeënhalf ton. Bij Feyenoord ga je zeker naar drie keer zoveel."