Slot ziet geen krachtsverschil met Ajax: 'Dat is misschien makkelijk praten'

Slot ziet geen krachtsverschil met Ajax: 'Dat is misschien makkelijk praten'

05-08-2022 06:47
235

Arne Slot toont zich strijdlustig. De Feyenoord-trainer wil net als vorig seizoen de jacht op Ajax en PSV openen, al erkent hij dat de verschillen buiten het veld groot zijn.

Feyenoord heeft al negen nieuwelingen aan zich weten te binden en in totaal een kleine twintig miljoen euro uitgegeven. Toch waakt Slot voor te veel enthousiasme. "Wij zitten in een andere fase dan Ajax en PSV. Dat was vorig seizoen niet anders en toen bleven we ook lang in de buurt", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad, doelend op het verschil van twaalf punten in de eindrangschikking van de Eredivisie.

"Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV, dan schat ik in dat de nieuwe kampioen heel veel punten moet halen", vervolgt Slot, die verwacht dat de 83 punten van Ajax in het afgelopen seizoen niet genoeg zijn. "Ruim meer dan tachtig punten, denk ik. Wij moeten dus ook héél veel punten pakken om bij te kunnen blijven."

Dat is volgens de oefenmeester mogelijk, ondanks de achterstand van twaalf punten vorig seizoen. "Maar we verloren allebei de Klassiekers. Win je die, dan gaan er bij Ajax zes af en bij ons zes bij en sta je dus gelijk", verklaart Slot. "En dan was het ook nog zo dat wij in een lege Kuip tegen Ajax speelden en Ajax ons ontving in een volle Arena. Dat is misschien makkelijk praten, maar ik heb in die onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil gezien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie