Van Bommel bevestigt transfer: 'Marc en ik hebben meerdere malen contact gehad'

Van Bommel bevestigt transfer: 'Marc en ik hebben meerdere malen contact gehad'

5 augustus - 08:38
43

Mark van Bommel bevestigt dat Jurgen Ekkelenkamp de nieuwste aanwinst wordt bij Royal Antwerp FC. De trainer prijst het werk van technisch directeur Marc Overmars, die de transfer zelf op poten heeft gezet.

Na afloop van het met 1-3 gewonnen duel met Lillestrøm SK in de derde voorronde van de Conference League liet Van Bommel zich uit over de komst van Ekkelenkamp. "Marc en ik hebben meerdere malen contact gehad met hem", zei hij tegen VTM. Ekkelenkamp kon ook naar Club Brugge, maar voegt zich bij de Nederlandse enclave op de Bosuil. "We hebben geprobeerd hem uit te leggen hoe wij willen spelen. Hij kent ons, dat is zeker een voordeel. We hebben een bepaald idee hoe wij willen voetballen en hij voelt zich daar goed bij", aldus Van Bommel.

Dat Overmars gezien zijn Ajax-verleden een belangrijke rol heeft gespeeld in de transfer van Ekkelenkamp, benadrukte voorzitter Paul Gheysens eerder al. "De aanwezigheid van Overmars is voor veel spelers een extra factor om voor Antwerp te kiezen." De 22-jarige Ekkelenkamp maakt voor naar verluidt 4,5 miljoen euro de overstap naar Antwerp. Hij komt over van Hertha BSC, waar hij niet zeker was van een basisplaats. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast