PSV-matchwinner De Jong: 'Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis'

PSV-matchwinner De Jong: 'Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis'

09-08-2022 23:51 Laatste update: 23:55
48

Luuk de Jong kan zijn geluk niet op. De teruggekeerde aanvoerder kopte PSV dinsdagavond in de verlenging tegen AS Monaco (3-2) naar de play-offs van de Champions League.

"Dit zijn de mooiere avonden. Hier ben ik óók voor teruggekomen", lacht De Jong na het laatste fluitsignaal bij ESPN. In de 109e minuut kroonde hij zich tot matchwinner. "Om dan de winnende binnen te koppen, het is fantastisch. Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis. Dat het hele stadion dan voor je springt. Dat went nooit."

De Jong wil weer de Champions League in met PSV. Dat gebeurde in het seizoen 2018/2019 voor het laatst. "Ja, óók daar ben ik voor teruggekomen. Net als om deze ronde door te komen, maar we zijn er nog niet natuurlijk", beseft De Jong. In de play-offs wacht het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst.

Dat PSV heeft afgerekend met Monaco, verdient volgens De Jong alle lof. "Het is een goede ploeg. Dat zie je aan alles. We hadden heel veel moeite met ze. Maar dan is het nog knapper van ons dat we blijven strijden, niet opgeven, de gelijkmaker maken vlak voor tijd en ook nog de winnende scoren. Dan sluit je zo af, heerlijk. Complimenten voor iedereen hoe we gestreden hebben."