Letsch foetert: 'Top vijf-competitie, onbestaanbaar dat we op kunstgras spelen'

Letsch foetert: 'Top vijf-competitie, onbestaanbaar dat we op kunstgras spelen'

12-08-2022 12:53 Laatste update: 13:20
85

Vitesse-trainer Thomas Letsch is duidelijk geen voorstander van kunstgras. De Arnhemmers gaan vrijdagavond op bezoek bij Excelsior en die club speelt, evenals FC Emmen en FC Volendam, op een kunstgrasmat in de Eredivisie.

"De Eredivisie is een top vijf-competitie in Europa, ik vind het onbestaanbaar dat we dan vier keer in een seizoen op kunstgras spelen", foetert Letsch in gesprek met Voetbal International. "Maar het is een gegeven, we gaan ermee om." De Duitser stelt dat er in aanloop naar wedstrijden op kunstgras niet op eenzelfde mat getraind wordt. "De spelers willen niet op kunstgras trainen, vorig jaar is het ook goed gegaan. Iemand als Matús Bero heeft na een wedstrijd reactie in de knie, maar daar handelen we naar."

Verdediger Enzo Cornelisse heeft minder moeite met kunstgras dan zijn trainer. "Ik ben als speler opgeroeid met kunstgras. Er zijn wel spelers die er meer moeite mee hebben", zegt hij. Hij wil zich met Vitesse revancheren van de 2-5 nederlaag tegen Feyenoord. "Negentig minuten lang concentratie, ze (Excelsior, red.) wachten op de kans die er altijd een keer komt. Wij moeten daar op bedacht zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s