Bologna ziet af van hoger beroep tegen NAC en bereikt akkoord over Van Hooijdonk

Bologna ziet af van hoger beroep tegen NAC en bereikt akkoord over Van Hooijdonk

12 augustus - 18:12 Laatste update: 18:16
10

NAC Breda en Bologna FC zijn het alsnog eens geworden over de opleidingsvergoeding van Sydney van Hooijdonk. De Italiaanse club diende een beroep in bij het CAS, maar heeft na meerdere gesprekken met de Bredanaren alsnog een overeenkomst weten te sluiten. 

Dat meldt NAC via de officiële kanalen. Bologna en NAC lagen het afgelopen jaar overhoop, aangezien de Italianen van mening waren geen opleidingsvergoeding te hoeven betalen voor de spits. Volgens Bologna had NAC geen poging gedaan het contract van Van Hooijdonk te verlengen, waardoor de vergoeding zou vervallen. NAC weersprak dit en werd door de FIFA in het gelijk gesteld. Bologna liet het er niet bij zitten en stapte naar het CAS. 

Terwijl het beroep van Bologna was ingediend, spraken beide clubs nog enkele keren met elkaar. Tijdens die gesprekken is er alsnog overeenstemming bereikt over het te betalen bedrag voor Van Hooijdonk. Beide clubs hebben gezegd geen uitspraken te doen over de hoogte van dat bedrag. In Breda is het bedrag inmiddels ook al ontvangen en is de zaak daarmee afgedaan. Inmiddels speelt Van Hooijdonk op huurbasis bij sc Heerenveen. De spits genoot zijn jeugdopleiding in Breda en vertrok in 2021 naar Bologna.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie