Kopzorgen bij Vitesse: 'Gaat niet over mentaliteit of inzet, maar over kwaliteit'

Kopzorgen bij Vitesse: 'Gaat niet over mentaliteit of inzet, maar over kwaliteit'

20-08-2022 20:57 Laatste update: 21-08-2022 09:22
114

De seizoensstart van Vitesse baart trainer Thomas Letsch zorgen. De Arnhemmers, die het afgelopen seizoen nog bijna AS Roma uitschakelden in de Conference League, staan na de 0-4 nederlaag tegen sc Heerenveen strak onderaan in de Eredivisie.

Alle alarmbellen rinkelen in Arnhem, erkent Letsch na afloop op het persmoment, geciteerd door Voetbal International. Vitesse heeft nog geen punt gepakt en heeft na drie speelrondes al twaalf tegentreffers geïncasseerd. "Feyenoord was onze minst slechte wedstrijd, daarna Excelsior en dit was de slechtste", zegt de Duitser over de wedstrijd tegen Heerenveen. "Het gaat dus steeds minder en dat baart zorgen. We moeten dit stoppen."

Volgens Letsch is de selectie van Vitesse simpelweg niet goed genoeg. "Het gaat niet over mentaliteit of inzet, maar over kwaliteit", is hij duidelijk. "Nul punten en twaalf goals tegen, dan moet je in de spiegel kijken. En ik moet dat als eerste doen, want ik ben kritisch op mezelf. Ik ga geen schuldigen aanwijzen, we moeten hier met elkaar uitkomen. Er zijn nog twaalf dagen te gaan tot de transferdeadline, ik heb er vertrouwen in dat we nog wat kunnen doen."