Pover FC Utrecht wacht nog altijd op eerste zege na nederlaag bij FC Emmen

20-08-2022 22:48
198

FC Emmen heeft zaterdagavond met 3-2 gewonnen van een matig FC Utrecht. De ploeg van Henk Fraser kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die na rust uit handen. Jari Vlak kroonde zich tot matchwinner.

Bij de thuisploeg maakte Feyenoord-huurling Mark Diemers zijn basisdebuut. Aan Utrecht-zijde stond Ruben Kluivert, die de afwezige Mark van der Maarel verving, aan de aftrap. Beide ploegen maakten er een levendig duel van op De Oude Meerdijk. De eerste helft was er een die compleet in het teken stond van hoekschoppen. Anastasios Douvikas was met het hoofd na tien minuten als eerste trefzeker uit een corner en zette Utrecht op voorsprong.

Daarna was het woord aan Emmen. Nog voor het halfuur maakte de Drentse club via Ole Romeny, weliswaar uit een variant, uit een hoekschop gelijk. Op dat moment was Bas Dost nog weinig in het stuk voorgekomen, al veranderde dat vijf minuten later. Uit, je raadt het al, een corner maakte de boomlange spits de 1-2.

Na rust zakte Utrecht steeds verder weg en was het wachten op de goal van Emmen. Die viel na een uur van de voet van Rui Mendes. De ploeg van Dick Lukkien weigerde zich daarna neer te leggen bij een punt. Tien minuten voor tijd kreeg Emmen loon na werken. Vlak tekende met een van richting veranderd schot voor de winnende treffer.

Bij Utrecht is er werk aan de winkel. De Domstedelingen wachten na drie speelrondes nog altijd op de eerste zege. Emmen staat na drie duels op vier punten, na een nederlaag bij PSV, een remise tegen RKC Waalwijk en een overwinning op Utrecht.