'Jong Oranje-verdediger Van Hecke staat voor nieuwe huurperiode in Engeland'

'Jong Oranje-verdediger Van Hecke staat voor nieuwe huurperiode in Engeland'

21-08-2022 11:43
6

Jan Paul van Hecke hoopt Brighton & Hove Albion opnieuw tijdelijk de rug toe te keren. De verdediger van Jong Oranje vertrekt hoogstwaarschijnlijk op huurbasis naar Sunderland, weet Voetbal International.

Van Hecke is er persoonlijk nagenoeg uit met The Black Cats, die afgelopen seizoen promoveerden naar het Championship. Wel moet Brighton nog in stemmen met een nieuwe verhuur. De Premier League-club wil eerst het contract van de ex-stopper van sc Heerenveen en NAC Breda verlengen, maar dit lijkt een formaliteit. Zijn huidige verbintenis loopt volgend jaar zomer af.

De Zeeuw wacht nog op zijn debuut voor Brighton. In de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen kwam hij niet van de bank. Zondag ontbreekt hij in de uitwedstrijd tegen West Ham United vanwege ziekte.

Van Hecke maakte vorig seizoen een sterke indruk bij Blackburn Rovers, waar hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Die club wilde hem graag opnieuw huren, maar de keuze valt op Sunderland vanwege de vergelijkbare speelstijl met Brighton. Een doorbraak bij The Seagulls is nog steeds het doel van alle partijen. Met het oog op zijn ontwikkeling en het EK met Jong Oranje wil Van Hecke nu echter meer speelminuten maken.