Hekkensluiter Vitesse vestigt hoop op kwaliteitsinjectie: 'Het is dichtbij'

Hekkensluiter Vitesse vestigt hoop op kwaliteitsinjectie: 'Het is dichtbij'

21-08-2022 17:56
118

Door de belabberde start van het seizoen vestigt Vitesse de hoop op een spoedige afronding van het overnameproces. Volgens coach Thomas Letsch en technisch directeur Benjamin Schmedes zit er schot in de zaak, vertellen zij aan De Telegraaf.

Vitesse verloor zaterdag kansloos met 4-0 van sc Heerenveen, waardoor de Arnhemmers hekkensluiter zijn in de Eredivisie. Boze supporters kwamen na afloop verhaal halen bij de ingang van het Gelredome, waar de directie, trainer Thomas Letsch en aanvoerder Matus Bero het gesprek aangingen.

Schmedes heeft goede hoop dat hij in de laatste anderhalve week voor de transferdeadline nog met een goed gevulde zak geld de transfermarkt op kan. Daarvoor moet Vitesse wel eerst worden overgenomen. "Ik heb er vertrouwen in dat als de nieuwe eigenaar aan boord is, er ruimte komt voor nieuwe spelers. En dat het dus rond komt voor het einde van de transfertermijn", zei de directeur voor het duel met Heerenveen.

"Ik heb ook gehoord dat het dichtbij is en dat het de goede kant opgaat", reageert Letsch. "Stap 1 is dat er een nieuwe eigenaar is, stap 2 dat er geld beschikbaar komt en stap 3 nieuwe spelers halen. Maar in deze situatie is het ook niet gemakkelijk om spelers te overtuigen naar ons toe te komen", beseft de oefenmeester.

Volgens De Telegraaf circuleert de naam van de Amerikaan John Textor, die al eigenaar is van Olympique Lyon en het Braziliaanse Botafogo. Ook heeft hij minderheidsbelangen in het Belgische RWDM en Engelse Crystal Palace.

Letsch beseft dat zolang er niets verandert zijn ploeg een degradatiekandidaat is. "Dat is allemaal toekomstmuziek. We moeten in het heden leven. Op dit moment zijn we ver af van het basisniveau dat we moeten halen."