Barcelona lost hoofdpijndossier op en laat Umtiti naar Italië vertrekken

Barcelona lost hoofdpijndossier op en laat Umtiti naar Italië vertrekken

25-08-2022 10:55 Laatste update: 12:01
21

FC Barcelona heeft tijdelijk afscheid genomen van Samuel Umtiti. De Frans-Kameroense verdediger had geen perspectief meer bij de Catalaanse club en zal dit seizoen op huurbasis bij het Italiaanse Lecce spelen. 

Dat maakt Barcelona bekend via de officiële kanalen. Lecce heeft geen optie tot koop bedongen. Umtiti arriveerde in 2016 bij Barcelona en kwam over van Olympique Lyon. In zes seizoenen in Camp Nou kwam de verdediger 133 keer in actie voor de club, maar hij raakte uit de gratie na knieproblemen en was niet meer nodig. Ook dit seizoen werd snel duidelijk dat er bij Barça geen perspectief was voor Umtiti. Lecce zal een klein deel van het salaris van Umtiti betalen. Daarnaast ontvangt Barcelona een vast bedrag voor elke wedstrijd die Umtiti bij de Italiaanse club speelt. 

Het contract van Umtiti loopt tot 2026 door bij Barcelona. De Catalanen deden er alles aan de verdediger te slijten vanwege zijn hoge salaris, maar uiteindelijk stemde de speler in januari in met een contractverlenging met een forse salarisreductie. Umtiti vervolgt nu zijn carrière bij Lecce. De Italiaanse promovendus begon niet sterk aan het seizoen in de Serie A en staat na twee duels voorlaatste.