AZ kent Conference League-opponenten: Cypriotisch kampioen en tweedeklasser

AZ kent Conference League-opponenten: Cypriotisch kampioen en tweedeklasser

26-08-2022 15:05 Laatste update: 15:15
244

De tegenstanders voor AZ in de Conference League-groepsfase zijn bekend. De Alkmaarders nemen het op tegen Apollon Limasol, FC Vaduz en SK Dnipro-1.

AZ overleefde voorrondes tegen Dundee United en het Portugese Gil Vicente. Tijdens de loting werd de ploeg van Pascal Jansen gekoppeld aan Limasol, Vaduz en Dnipro-1. Limasol kroonde zich het afgelopen seizoen tot kampioen Cyprus en mocht daarom deelnemen aan de derde voorronde van de Champions League. Hierin verloren de Cyprioten van Maccabi Haifa, waarna ook de play-offs voor de Europa League werden verloren van Olympiakos.

Vaduz mag zich als Zwitserse tweedeklasser melden in de Conference League. De club is afkomstig uit Liechtenstein en dat land is lid van de UEFA en FIFA. De dwergstaat kent geen nationale competitie, waardoor Vaduz uitkomt in de eerste divisie van Zwitserland. Vanwege het UEFA-lidmaatschap mag Vaduz deelnemen aan de Conference League.

Het Oekraïense Dnipro-1 is in 2017 opgericht. De club werd opgericht door de voormalig eigenaar van SK Dnipro, dat financiële problemen kende en in 2019 ophield met bestaan. Als nummer drie van de nationale competitie in Oekraïne plaatste de club zich voor de play-offs van de Europa League. Daarin werd verloren van het Cypriotische AEK Larnaca.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s