Yilmaz oppert bonus voor Fortuna-spelers: Uiteindelijk betaalt de club dat

Yilmaz oppert bonus voor Fortuna-spelers: "Uiteindelijk betaalt de club dat"

28-08-2022 08:20
94

De spelers van Fortuna Sittard zouden inderdaad een bonus van 1000 euro krijgen, bevestigt technisch manager Sjoerd Ars. Maar dat geld komt níet uit de zak van topaanwinst Burak Yilmaz.

Deze week doken er in de media allerlei verhalen op over de invloed van Yilmaz, die na het ontslag van Sjors Ultee een duidelijke stap naar voren zou hebben gezet. Hij heeft naar verluidt zelfs de opstelling bepaald en de spelers ook een bonus in het vooruitzicht gesteld. "Ik lees ook de verhalen over hoe het allemaal gegaan zou zijn, maar uiteindelijk kun je er niet zoveel mee. We moeten blij zijn dat een speler met zo'n status in de Eredivisie komt spelen", zegt Ars bij ESPN.

"Hij heeft daar zeker een belangrijke rol in, maar hij bepaalt niet de opstelling en wat er op de training gebeurt. We hebben hem wel gevraagd om een belangrijke input te leveren, dat doen we met alle ervaren spelers. Nadat de trainer ontslagen wordt, nemen de assistenten het over. We moeten het samen doen, dan is het mooi als je ziet wat voor trainingsweek we hebben gehad", vervolgt hij.

En de premie van 1000 euro als er van sc Heerenveen gewonnen zou worden? "Uiteindelijk betaalt de club dat. Na het ontslag van Sjors heeft Yilmaz met de eigenaren gesproken om iets extra's te doen, in het kader van extra prikkelen. In Nederland zijn we zo'n cultuur niet gewend, toen ik in het buitenland speelde was dat heel normaal. Hij zei: jullie moeten ook je verantwoordelijkheid nemen, we moeten de spelers extra stimuleren. Laten we ze een bonus geven als we winnen. Dat is prettiger dan wanneer je 1000 euro in moet leveren als je verliest."

De Telegraaf pakte uit met het verhaal dat Yilmaz mede-eigenaar zou zijn van Fortuna. "Ik vind het bijzonder dat zo'n verhaal de wereld in wordt gebracht zonder feiten. Ik heb het nogmaals nagevraagd, dat verhaal klopt niet voor zover ik weet. Nogmaals, ik kan het niet checken, dus ik kan niet zeggen dat het absoluut niet zo is, maar het wordt wel de wereld ingebracht zonder dat het gestaafd wordt op basis van feiten. Ik vind het wel bijzonder."

Fortuna wordt momenteel geleid door interim-trainer Jeroen Schepens (29).