Sparta boekt klinkende zege na assist van Olij: Volendam druipt af

03-09-2022 21:54
35

Sparta heeft zaterdag een klinkende zege geboekt op FC Volendam in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn swingde op Het Kasteel en was met 4-0 te sterk.

Sparta boekte vorige week tegen Go Ahead zijn eerste overwinning en begon ook voortvarend aan het treffen met Volendam. Na veertien minuten opende Vito van Crooij al de score. Niemand minder dan Nick Olij gaf de assist met een lange bal. De Volendamse defensie verkeek zich vervolgens op Van Crooij.

Beide ploegen zochten in het vervolg de aanval en de bezoekers deden daarin zeker niet onder voor de thuisploeg. Henk Veerman schoot via het been van Bart Vriends naast. Carel Eiting schonk Robert Mühren kort voor rust nog een enorme kans, maar de spits zag Michael Pinto ingrijpen. Zodoende had de ploeg van Wim Jonk de meeste kansen, maar had Sparta halverwege de voorsprong.

In de tweede helft had Volendam het moeilijker. Sparta kwam niet meer in de problemen en gooide het duel na 68 minuten in het slot. Na een zeer fraai uitgespeelde aanval kopte Tobias Lauritsen raak op aangeven van Pinto. Daarmee was het hek van de dam. Sparta vermaakte zich opperbest en Lauritsen maakte zijn tweede na een lage voorzet van Koki Saito, die als invaller indruk maakte. Sven Mijnans schoot zelfs nog de 4-0 binnen.

Sparta heeft nu zeven punten uit vijf wedstrijden. Volendam blijft steken op vier punten.