Rooney helpt Ten Hag in aanloop naar topper tegen Arsenal en deelt strijdplan

Rooney helpt Ten Hag in aanloop naar topper tegen Arsenal en deelt strijdplan

04-09-2022 15:41
18

Manchester United-icoon én DC United-trainer Wayne Rooney ziet precies voor zich hoe zijn oude club zondag de vierde overwinning op rij kan boeken tegen koploper Arsenal. Wil Ten Hag zegevieren op Old Trafford, dan zal de Nederlander volgens Rooney met een zeer hoge intensiteit moeten spelen.

"United heeft veel kwaliteit, en als de basis goed is dan stel je jezelf in staat om die kwaliteit te benutten. Dat is wat we gezien hebben in die overwinningen tegen Liverpool (2-1 winst), Southampton (0-1 winst) en Leicester City (0-1 winst)", aldus de voormalig aanvaller in zijn column voor The Sunday Times

De 36-jarige Rooney, die in het verleden liefst 559 keer uitkwam voor United (253 doelpunten en 146 assists) is gecharmeerd van Arsenal-trainer Mikel Arteta, en waarschuwt Ten Hag voor afwachtend spel. "Als je je passief opstelt tegen dit Arsenal, dat de bal heel snel rond laat gaan, graaf je je eigen graf. Ze moeten spelen zoals vroeger, in die memorabele wedstrijden, met veel druk en agressie."

De aftrap op Old Trafford is om 17.30 uur. Mocht United winnen, dan gaat het over Liverpool en Chelsea heen. Koploper Arsenal wordt dan genaderd tot slechts drie punten.