Ten Hag ziet United-samenwerking: 'Net als met Mazraoui of Rensch bij Ajax'

Ten Hag ziet United-samenwerking: 'Net als met Mazraoui of Rensch bij Ajax'

05-09-2022 08:06
53

Erik ten Hag is zeer te spreken over het debuut van Antony voor Manchester United, maar hij verwacht nog meer. De Braziliaan was zondag tijdens zijn debuut meteen trefzeker tijdens de Premier League-kraker tegen Arsenal (3-1).

"Zijn debuut was prima, maar we weten ook dat hij veel beter kan. De Premier League is een andere intensiteit, dat vraagt meer power", steekt Ten Hag van wal bij Viaplay. "Het is de eerste keer dat Antony in het team komt, al hebben Dalot en hij voor de wedstrijd samen gezeten om over hun samenwerking te praten. Dat is hetzelfde als met Mazraoui of Rensch bij Ajax. Ze hebben het goed ingevuld."

"Het voordeel is dat ze beiden de Portugese taal spreken, dus wat dat betreft is de communicatie goed. Vanaf dit punt moet hij sterker worden en dat gaat hij ook worden, want het potentieel heeft hij", gaat Ten Hag verder. "Natuurlijk had hij wat spanning voor deze wedstrijd, maar gezonde spanning. Zo'n jongen is het. Hij kan heel goed presteren onder stress en dat hebben we gezien."

Ten Hag werd ook gevraagd naar de 'tierelantijntjes' van de ex-Ajacied. Is hij van plan aan de rem te trekken? "Nee. Zolang het functioneel is, zolang het een waarde heeft. Als het bijvoorbeeld een mentale waarde heeft, zoals de tegenstander imponeren, of als het technisch toegevoegde waarde heeft, zal ik het prijzen en stimuleren. Als het doorslaat, zal ik hem bekritiseren."

Ten Hag zette Casemiro en Cristiano Ronaldo opnieuw op de bank. "Wij hebben zoveel wedstrijden. Het elftal staat nog lang niet. Maar wat wel staat, zijn de regels en de principes. Die worden steeds duidelijker. Wij hebben geen ploeg, die zoals bij Arsenal al lang bij elkaar is. Casemiro en Antony zijn bijvoorbeeld net binnen. Ronaldo heeft de voorbereiding niet meegedaan. Maar zij zullen vanzelf in het elftal gaan komen."